Daemon


Så meget er blevet perverteret, fordrejet og forvansket af fjendens programmer, der maskerer sig som værende "religioner".
Her er den oprindelige betydning af Daemon/Dæmon:

Daemon:
"I den græske mytologi, en mellemliggende ånd mellem mennesker og Guder. Daemoner, såsom den, der vejledte Socrates, fungerer som rådgivere og beskyttere for mennesker."

En anden definition fra Encyclopædia Britannica af 1973:
"En generel græsk betegnelse for en overnaturlig kraft. Så tidligt som i Hesoids tid, blev dem, der døde i Den Gyldne Alder, til Dæmoner, og senere filosofisk spekulation anså disse som værende lavere end Guderne, men overlegne i forhold til menneskeheden. Kristne tilskrev derfor de hedenske Guders handlinger til daemoner, identificeret som faldne engle."

De oprindelige, hedenske Guder blev bespottet som monstre, da kristendommen meldte sin ankomst. Ovenstående citat fra Encyclopædia Britannica hævder, at Daemoner er lavere end Guder. Dette er delvist rigtigt, idet nogle er menneskelige hybrider (halvguder), som er blevet både spirituelt og fysisk udødelige og besidder det, der kaldes "overnaturlige kræfter". Dæmonerne i Goetiaen er alle oprindelige, hedenske Guder. Nogle af dem, såsom Asmodeus, er halvguder.

Dette citat fra den Katolske Encyklopædi er meget afslørende:
På samme måde, kan grækerne og romerne have tilbedt deres guder, og glædeligt have troet, at de var gode. Men de kristne skrifter erklærer, at alle ikke-jødernes Guder er dæmoner.

Catholic Encyclopedia: Devil Worship
http://www.newadvent.org/cathen/04767a.htm


 

Tilbage til: Dæmoner - Helvedes Guder